به گزارش همشهری آنلاین، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش روز دوشنبه در حاشیه نشست تخصصی معاونان آموزش ابتدایی جمع خبرنگاران اظهار داشت: حکم رتبهبندی ۱۳ هزار معلم پیشتر زده شده بود، براساس گزارشات این ماه هم حکم حدود ۱۰۰ هزار نفر صادر میشود که البته ماه آینده این موضوع شتاب بیشتری پیدا میکند.
وی افزود: رتبهبندی معلمان برای تعداد بسیاری انجام میشود، در واقع با ۷۲ هزار بازنشسته حدود ۹۷۰ هزار نفر را شامل میشود. مصوب شده که همه فرهنگیان مشمول پرداختی مزایای رتبه اول رتبهبندی شوند تا بررسیها در سازمان برنامه و بودجه صورت گیرد.
راهاندازی سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل
نوری درباره سامانه بازماندگان از تحصیل نیز توضیح داد: سامانهای طراحی شده تا همه دانشآموزان لازمالتعلیم در دوره ابتدایی و در آینده دوره متوسطه با همکاری ثبت احوال شناسایی کنند.
وی افزود: فرزندانی که اسم آنها در ثبتاحوال است و در آموزش و پرورش ثبتنام نکردهاند، با کدپستی شناسایی میشوند تا به چرخه تحصیل برگردند.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: برخی دانشآموزان به دلیل نارساییهای حسی و حرکتی امکان حضور در مدرسه را ندارند که سازمان آموزش و پرورش استثنایی مشکلات این افراد را بررسی خواهند کرد.
آموزش ترکیبی و مجازی و رفع اشکال حضوری در روزهای پنجشنبه و جمعه برای بخشی از دانشآموزان
نوری با بیان اینکه جذب و آموزش دانشآموزان بازمانده از تحصیل با روشهای مختلف صورت میگیرد، اظهار داشت: برای بخشی از دانشآموزان روشهای ترکیبی و برای برخی دیگر به ویژه دختران دوره متوسطه که ازدواج کردهاند با روشهای آموزش مجازی و رفع اشکال به صورت حضوری در روزهای پنجشنبه و جمعه انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: معاون اول رئیس جمهور اعلام کردند که اعتبار آموزش بازماندگان از تحصیل را مهیا میکنند شناسایی مهمترین اقدام برای جذب بازماندگان از تحصیل است، امیدواریم شاهد این باشیم که هیچ بازمانده از تحصیلی در کشور نباشد.
وزیر آموزش و پرورش درباره معرفی دانشآموزان بازمانده از تحصیل به مدارس اظهار داشت: براساس مقررات کشور و همچنین جهان اولیا موظف هستند که دانشآموزان لازمالتعلیم را به مدرسه بفرستند، این دانشآموزان از طریق مدیر مدرسه و همکاران در مدارس ثبتنام میشوند.
نوری عنوان کرد: آموزش و پرورش یک نهاد فرهنگی است و با آرامش خاطر دانشآموزان را به چرخه تحصیل جذب میکند که در این باره با جدیت عمل میکنیم.
معلمان مجاز به معرفی کتابهای کمک درسی نیستند
وی درباره الزام به خرید کتابهای کمک درسی و برگزاری برخی آزمونها در برخی مراکز آموزشی گفت: این اقدامات برای دانشآموزان زحمت دارد و باعث میشود که از دوره کودکی خود لذت نبرند، از اولیا درخواست دارم این کار را انجام ندهند، همچنین اینکه معلمان هم مجاز به معرفی این کتابها به دانشآموزان نیستند چراکه همان محتوای کتاب درسی و اجرای برنامههای آموزشی برای دانش آموزان کافی است.
ارزشیابی دانشآموزان به صورت توصیفی انجام میشود
وزیر آموزش و پرورش افزود: برگزاری آزمونهای موسسات هم لزومی ندارد، ارزشیابی دانشآموزان به صورت توصیفی انجام میشود و نباید در درون مدارس این اقدام صورت گیرد.
نوری درباره برگزاری کلاسهای کنکور اظهار داشت: موسسات آزاد آموزشی کلاسهای کنکور برگزار میکنند و البته در مدارس مناطق محروم هم انجام میشود.
وی درباره کمک گرفتن معلمان از دانشآموزان مستعد برای تدریس تصریح کرد: اعتقاد دارم که ظرفیت بسیاری وجود دارد که دانشآموزان کمک حال معلم باشند، به طور مثال در یک مدرسه روستایی چندپایه میتوان از دانشآموزان مستعد استفاده کرد.
ساعت آموزشی دانشآموزان ابتدایی براساس قانون باید ۴ ساعت باشد
وزیر آموزش و پرورش درباره تغییر ساعت مدارس ابتدایی شهر تهران اظهار کرد: ساعت آموزشی دانش آموزان ابتدایی در برنامه درسی براساس قانون باید چهار ساعت باشد، اکنون با توجه به اینکه مدارس ابتدایی شهر تهران نسبت به گذشته با یک ساعت تاخیر آغاز میشود، یک ساعت هم به زمان تعطیلی آنها افزوده میشود.
وی درباره طرح تغذیه رایگان دانشآموزان گفت: اجرای طرح تغذیه رایگان آغاز شده است در این راستا برای چگونگی توزیع شیر با وجود اینکه نیاز دانش آموزان است اما به توافق قطعی با کارشناسان بهداشت آموزش و پرورش نرسیدهایم.
نوری ادامه داد: توزیع شیر هم باید آغاز شود، برخی از دانش آموزان شیر مصرف نمیکنند و به دنبال راهی برای استفاده دانشآموزان از شیر هستیم.
نظر شما